The embassy of the united states of america

Var på amerikanska ambassaden idag och det var ju inte direkt kul om man säger så. Åkte hemifrån klockan 8 och kom fram till ambassaden strax efter 9 och hade tid halv 10. Efter en timmes av köande kom jag fram till säkerhetskontrollen. därefter blev det ännu mer väntande innan man kom fram till båset där den som gjorde intervjun satt. Kom därifrån ungefär kvart i 12 och var sjukt hungrig, köpte med mig macka från subway och käkade på tåget på vägen hem. Nu ska jag snart tillbaka in till stan för att se dear john med elin och martina :)


Våran hund som vi ska hämta nångång nästa vecka :)

Ynka 30 dagar kvar...

Igår fixade jag alla visum handlingarna på datan och det tog sin tid, jag och mamma höll på i nästan 2 timmar. Försökte boka tid för intervjun också men det gick inte så bra, för försöka fixa det imorn istället ;)
Idag var jag ute på sjön hela dan med familjen, ann & paul och deras båt, så nu ser jag ut som en kräfta i ansiktet.

Till Julia
Jätte kul att du ska åka som utbytesstudent till usa 11/12!
Självklart ska jag blogga när jag är i usa, det är därför jag startade den här bloggen :) Än så länge är jag i alla fall nöjd med sts och har inget att klaga på.
Det med att du skulle välja  kalifornien som delstatsval kan man inte göra med sts, utan man väljer en region som innehåller flera delstater vilket även kostar extra, och det är inte heller säkert att man hamnar där. (jag valde ingen region utan hade bara turen att hamna i kalifornien)
Hoppas du är nöjd med svaret.

IDAG ÄR DET EXAKT EN MÅNAD KVAR TILLS JAG ÅKER TILL USA OCH NEW YORK OCH EN VECKA SENARE TILL CRESTLINE!!!!!! :D


Kommer visum handlingarna idag?

För några dagar sedan fick jag en powerpoint av Erika där hon gjort en presentation om Sverige. Den kan säkert komma till användning nån gång. Jag tycker den verkar bra i alla fall, så ska bara lägga till lite saker (om mig) innan den är klar för användning ;)
Igår åkte jag även till sollentuna c med pappa och syster och vi köpte en kamera till mig :) Det är samma märke som vi redan hade hemma, bara en nyare modell som har gps och allt :P
Dagens stora fundering är om jag kommer få hem alla visum papper idag eller inte.


Info

Jag kom på att jag inte skrivit något om vart jag ska eller om min värdfamilj. Så varför inte göra det en sån här sommarlovskväll/natt när man inte har något bättre för sig?

Jag ska då bo hemma hos Heidi och Stuart Jackson, de har 3 barn men ingen bor hemma. Jag kommer bo tillsammans med den serbiska utbytesstudenten Milicia. Jag kommer till värdfamiljen 3 augusti och hon den 12, hade vart kul om vi kom samtidigt men det kommer i alla fall bli ett jätte bra år! Och Heidi och Milicia verkar jätte snälla :) 
Kommer då bo i Crestline som har drygt 10 000 invånare, Crestline ligger i södra kalifornien uppe i bergen och hör till San Bernardino county. Då det ligger uppe i bergen har de alla 4 årstider.
Jag kommer gå i skolan Rim of the world high school under mitt år och den ligger i Lake Arrowhead. Konståkaren Michelle Kwan gick tidigare i den skolan vilket är ganska coolt för en föredetta konståkare som jag ;)
Orkar inte skriva något mer nu men det kanske kommer senare, vi får helt enkelt se. skolan...

Michelle_kwan
Michelle Kwan...


jag :P


49

Hade bestämt möte nere på centrum med mamma idag. Vi fixade lite fullmakter på banken, betalade in avgiften till amerikanska ambassaden och fixade kort till visumet. Så nu är det bara att vänta på alla andra papper om visum ansökan ska komma hem.

Fick även mail från sts med en reseberättesle, handbok från AYUSA och lite annat.

49 dagar kvar tills jag åker, och jag längtar tills jag får se mer av New York och inte bara flygplatsen ;)


Vart var man påväg om inte irland ;P


Soooooooommaaaaaaarlooooooov!!!!!!!!

Hade som sagt avslutning idag, så sjukt skööönt! Men lovet startades redan lite igår med stek på baksidan och sen grillning på torparängen :)
Idag gick vi och badade i edsviken efter avslutningen och om någon timme ska jag tillbaka till edsbergsparken för att fira första kvällen på sommarlovet med härliga vänner :)

Fick mail från sts idag om att visumpapprena inte kommer till dom förrän den 15 juni. Sen är frågan om mn ska åka till ambassaden 9 juli då dom "bokat" eller om man ska åka dit någon dag tidigare. Fast det är ju inte så kul att åka dit själv med allt väntande...


RSS 2.0