27 november

Har precis skypat med elin och linnea :) <3
I torsdags var det thanksgiving. Ruthi skulle ha kommit hit med sin utbytesstudent och så var det några andra som också skulle komma. Men alla ställde in för att det var 20 % chans att det skulle komma mer snö. Det kom ingen snö. Så Heidi kände inte för att laga en hel thanksgiving middag för 3 personer, så vi åkte till the village resort i lake arrowhead och åt där. Var lite besviken att det inte blev en riktig thanksgiving med massa människor men maten var i alla fall god, tyckte jag. Heidi och Stuart sa hela tiden att den här inte lika god som aunts cathys eller den här inte lika god som den jag gör och allt möjligt.

I tisdags när vi åkte till big bear med basketen var det lite roligt. För det första var det jätte många som aldrig varit där tidigare. Så när vi kommer in i själva stan är det bara wow dom har trafikljus, kfc, carl's jr, denny's och alla möjliga resturanger som vi inte har på vår sida om berget. Och när vi kommer till skolan ser den mycket större och fräschare ut än våran och alla hade skåp där!! Så avundsjuk och i stort sätt alla sa att de ville ha deras skola. Vi vann i alla fall! och på vägen hem stannade vi och åt på carl's jr och varför blir det alltid så att jag hamnar i bakre delen av kön när vi ska beställa? Så behöver alltid äta snabbt för att alla andra redan är färdiga och vi behöver åka vidare. 

Sitter fortfarande i pjamas så ska ta och klä på mig för snart kommer Lara hit, vet inte riktigt vad vi ska göra men något kul blir det nog. 

Snow Snow Snow

Som rubriken lyder så har årets första snö kommit till kalifornien, den kom under natten mellan lördag och söndag.

Förra veckan började jag spela basket, kan inte ens se mig själv spela så tycker det låter lite kul. Nästa tisdag har vi match mot big bear. Trodde jag tills träningen idag då jag fick veta att den är imorgon, inte nog med det vi har 2 matcher och inte 1 som jag trodde. Fick ju en lite chock om man säger så men vi får väl hoppas på det bästa.

I torsdags hade vi academic assembly med toy story tema vilket betydde att alla lektioner blivit kortade vilket alltid är najs. Själva assemblyn var hur seg som helst. Dom delade bara ut presentkort till bestbuy för dom med bra betyg. Dom lottade vilka som skulle få så själv fick man inget. Efter träningen åkte jag hem till Julia där vi hängde med Lain innan vi åkte till Blue Jay där den extremt lilla biografen ligger för att se the midnight premiere av harry potter filmen. Behöver jag säga att den var sjukt bra? I alla fall vi kommer dit strax efter 9 och skulle växla pengar och köpa nåt varmt att dricka bara för att inse att både jensens (mat affär), starbucks och donken har stängt. Seriöst klockan var 9! Så vi väntar ute med resten av folket i ungefär en halvtimme innan dom släppte in oss. Jag var 3 personen in i salongen, ganska coolt om man säger så. När vi fixat platser flumspringer jag, Julia, Blake och Nick till RiteAid för att köpa godis och andra nödvändigheter till filmen. Resten av tiden spenderades med att leka charader, snacka harry potter och inte så mycket mer skulle jag tro. Filmen var väl slut runt halv 3, kom hem runt 3, somnade runt 4 och behövde sen gå upp klockan 6 för att komma i tid till skolan. Behöver man nämna att vi alla var som zombies, så man märkte direkt vilka som hade sett filmen.

I lördags åkte vi ner till någonstans runt L.A för att äta lunch med Heidis vän, så vi satt på resturangen i några timmar innan vi åkte hem vilket tog ovanligt lång tid då det vaar hur mycket dimma och regn som helst.

Vaknar upp söndag morgon och ser att det är snö ute. Behövde stapla ved på förmiddagen och kan ju säga att det finns roligare saker att göra. Av någon anledning funkade inte våran tv så på kvällen åkte vi ner till chili's åt middag där och tittade på Lakers matchen vilket var hela anledningen.

Hoppades på att vi skulle få snow day idag men sån tur hade vi inte, varför kunde det inte ha snöat lite mer? Men det är ju i alla fall bara en skoldag kvar den här veckan då det är thanksgiving på torsdag.








Grattis morfar!

Idag fyllde min morfar år, eller igår beroende på hur man ser det. Hela 75 år ojojoj vad gammalt det låter. Grattis morfar hoppas du firade ordentligt!

Halva skolveckan är nu avklaarad. Har varit rätt så varmt hela veckan så vi har ätit lunch ute vid fotbollsplanen. I måndags var det några fåglar som hade en date, igår var det någon liten fågel som stirrade på mig, den såg faktiskt lite läskig ut om jag ska  var ärlig och idag var det en fiskmås som flög runt över oss så det kändes som att den skulle bajsa på oss men det glorde den som tur var inte, och sorgligt nog inte på någon annan heller vilket hade varit ytterst kul.

I måndags åkte vi down the hill efter skolan, eller det var runt 5 snåret. Handlade lite på sam's club, target och så köpte vi barnböcker på hallmark där man själv spelar in sagan. Värsta coolt ju, vi har inte gjort det än men det blir nog lite senare. Sen stannade vi och åt middag innan vi började åka hem igen. Kom hem strax efter 10 och hade ett engelska projekt som var due i tisdags som jag behövde renskriva... var ju inte så kul som ni kan förstå.

Annars har det inte hänt så mycket vad jag kan tänka på nu så nu signar jag ut. Nu ska jag ta och läsa lite innan det är läggdags.

14 november

Farsdag idag för Sverige, eller igår rättare sagt för er där hemma ;) Grattis pappa älskar dig <3 Hoppas ni hade det trevligt med äcklig ärtsoppa och mumsiga våfflor :)

Då xc säsongen är över har vi inte träning varje dag längre men i måndags hade vi det. Var hur najs som helst vi fick välja vad vi skulle springa så länge det var mellan 3-4 miles. Så jag och några andra springer vår tävlingsbana på 3 miles och jag vet inte hur många genvägar vi tog och så struntade vi i första och sista loopen. Är man lat så är man. Samtidigt som Erik springer i förväg och "gömmer" sig för att "skrämma" oss andra. Var hysteriskt  roligt. Vi är först tillbaka vid skolan då vi lämnar lite knasiga meddelanden på Alecs mobil för han försvann på något sätt när vi sprang. Sorgligt nog kunde han inte lyssna på våra älskvärda meddelanden.

I tisdags eller i onsdags (kommer inte riktigt ihåg) när Eddie kom hit så var det några killar på vår uppfart som skulle till festen som grannarna hade. Till saken, dom började bråka med han tror, dom spottade och kastade en vattenflaska och vet inte riktigt allt vad som hände. Dom stack i alla fall iväg i deras bil så Eddie börjar jaga dom en bit innan han vänder om och ringde polisen som kom hit.

I onsdags åkte jag hem till Katherine efter skolan och åkte även skolbussen för första gången (om man inte räknar med när vi åkte till meeten) var en upplevelse ska jag säga er. Hon skulle ha en liten festför några vänner men då hon inte berättat det för hennes mamma blev den inställd när hon kom hem runt 5 så blev då hem skjutsad. Tråkigt men sånt är livet ibland.

I torsdags var det volleyball game, cif för att vara exakt och dom ägde!
Fredags var det sista home football game då vi krossade yurupa hills. Stannade dock inte hela matchen då det var sjukt kallt. Åkte hem när 4e quartern precis hade börjat då man redan varit ute över 2 timmar. Vet inte hur mycket pengar jag gjorde av med på varm choklad under kvällen ;) Man hängde även en del inne på toaletterna för att värma sig lite.

Läxor och Harry Potter marathon är lite annat man varit sysselsatt med under helgen då första delen av deathly hallows har premiär nästa vecka, excited!!

Sägs även att första snön ska komma 2 dar före thanksgiving, alltså om lite mer än 1 vecka. Får väl se om det stämmer eller inte.

Ni har tur, hela 3 bilder funkade att lägga in på datan idag, dom är lite suddiga men ni överlever nog.


down the hill @ night ojojoj den var sämre än vad jag trodde


Precis innan matchen ska börja


the score board när vi drog hem då vi alla var frusna, speciellt Gabbie som var tokig nog att inte ta någon jacka...


The first week of November was warm and nice up in the mountain

Another week have gone by since I last did an update fou you guys... Sverige har hade höstlov (hoppas ni hade det trevligt under lovet), min familj var i New York så pratade med dom hela 2 gånger på en vecka, ojoj det var rekord. När jag berättade för min värdmamma att dom skulle till rekord sa hon bara: jag önskar att dom hade åkt till L.A istället så hade vi kunnat åka ner och hälsa på dom (trots att det är emot reglerna). Sen hade hon pratat med sin mamma som sa att dom borde ha åkt till texas över jul istället och att dom säkert skulle kunna hitta en sovplats åt dem någonstans. Inse då att det kommer vara crowded under jul (jag ska dela säng med tatiana och vi kommer inte vara ensamma om det) men kommer nog bli super skoj!

I tisdags hade vi carb fest hemma hos Savy, och vi kollade på värdens skönaste film om någon gammal cross country löpare. Men innan filmen åt vi spagetti och köttbullar i tomatsås. Sitter ute med Alexis, Blake och några andra. Av någon anledning börjar vi kalla the meatballs för bara balls, hur kommer man på en sån ide? I alla fall, Blake snor Alexis sista köttbulle och hon blir sur (okej inte sur men ni fattar och man förstår ju varför) efter lite prat om köttbullar kommer inte exakt ihåg vad som sas men efter et tag säger blake (som gått och hämtat mer mat) ttill Alexis "you can have my balls if you want" utan att inse vad han sagt i början. Behöver man säga att vi dog av skratt?

Onsdag var det leauge finals nere i Fontana på Jurupa hills high school. När dom i september bestämde var finalen skulle gå ville ingen av de andra skolerna ha den här uppe hos oss för att det kan vara för kallt i början av november. En fråga, tycker ni det är fär kallt när det är soligt och 25 grader? Jag tänkte väl det. Så vi som inte ens är vana med att springa i värmen var tvungna att åka ner till dem där det var ännu varmare vilket lädde till en eller två svimningar på grund av vätskebrist. Vilket jag trodde skulle hände mig då jag praktiskt taget inte druckit något på hela dan, ja jag vet att det är dåligt. På vägen hem stannar vi vid världens minsta in-n-out burger (dom hade en kassa, 2 drive through och 3 bord ute) så det tog evigheter för alla att beställa och sedan äta. Hade i alla fall trevligt och det är ju aldrig fel att slippa 6th och halva 5th period ;) Girls slutade på 3e plats och gick vidare till cif och boys på 4e plats.

I fredags hade Mr. Arner (fysik lärare) aktivitet ute på fotbollsplanen 1st and 2nd period. Dom hade biggt katapulter och skulle träffa han med vattenballonger så vi var där ute och tittade på det under 1st period, det var najs och roligt för dom började skjuta vattenballongerna på oss som hängde vid läktarna istället. 6th period gjorde vi absolut ingenting, vi gick ut till fotbollsplanen, gjorde yoga i ca 5 minuter innan vi bara chillade i solen. Träningen var hur najs som helst, vi körde capture the flag och vem äger om inte jag? haha, ägde bara en omgång när vi precis bytt lag till ett med bara tjejer och sean och det andra med boys, jag och mckennah haha. Var tvungen att åka hem direkt efter den omgången så jag går runt på softball field och letar efter min ena sko som jag sedan får veta att kari (vår coach) gömt uppe bland våra grejjer. Skulle sen ha gått på the footballgame med katherine, skulle få skjuts dit av henne men vi hade ingen skjuts hem till ca en halv timme innan matchen började och då hade hon redan bytt om till pjamas och ville inte gå längre. Vilket betydde att jag var fast här hemma då folket som skulle till matchen redan hade åkt dit. Behöver jag säga att jag var smått förbannad?

Igår åkte jag och Katherine till Santa Monica där vi shoppade lite, chillade på starbucks och hängde lite på stranden. Hur najs är det inte att man kan gå i shorts i november? väldigt najs är det, var lite kyligt på kvällen men det löste man enkelt med en tröja ;) Hade även lite kul med min kamera lite här och var inder dagen och sen på kvällen innan jag gick och la mig skulle jag kolla igenom bilderna så stod det bara att bilderna inte kunde visas. Smått irriterad tar jag ut minneskortet och stoppar tillbaka och försöker igen bara för att se att då har dom + de jag tog under leauge finals (som jag inte hade hunnit kägga in på datan) försvunnit helt från kameran. Vart så jäkla irriterad för hade några riktigt coola bilder där som vi aldrig får se igen :(

Idag har jag gjort lite läxor, kollat på lakers matchen och tog en sväng förbi skolan för att se sista föreställningen av skolpjäsen och den var otroligt bra :) Som om inte det var bra nog, behöver bara skriva lite om den så får jag extra credit i både historia och engelska! ;)

Btw så har vi kort skolvecka den här veckan, är ledig både torsdag och fredag vilket ska bli najs.

Orkar inte med bild lösa inlägg så här kommer två hallv gammla bilder.


Me and the awesome "flower" I made for Hannah during our duel against Serrano...


Jag, Brooke och Melissa @ mt. sac

Nu ska jag krypa ner i sängen och läsa färdigt Just Listen, den är sä bra!!!

Happy Halloweeeeen!

Glömde helt bort att berätta om en rolg händelse i förra inlägget så tar det nu istället.
I alla fall, i måndags när jag var hemma hos Melissa skulle jag och kathy gå upp för trappan för att hämta mer  mat, är i ganska fullt i trappan och ingen rör sig och den ända jag ser är Sean, så jag säger helt enkelt "move tour fat ass" till han på skoj, så i tisdags under våran duell mot serrano hs när jag springer eller joggar rättare sagt uppför sista uppförsbacken skriker han  "move your lazy ass" till mig och jag kan inte göra annat än att börja små skratta för mig själv. Låter ju inte så kul när man skriver ner det men man vill ju vara säker på att man inte glömmer bort detta ;)

I torsdags var det bara en vanliig dag inget speciellt hände, hade härligaste historia lektionen ever, vi hade typ inget att göra så vi satt och snackade scary movies hela tiden istället, vad kan bli bättre? Hade även sista speed träningen för säsongen.

I fredags hade vi quiz night på historien , var 2 delar den ena var om scary movies och mitt lag torskade och den andra var om the constitution där vi torskade ännu mer. Men så går det ibland. Det var även tävling på skolan för den som hade the best halloween costume, var själv inte med då jag var tråkig och inte klädde ut mig, men cross countryn tog hem trdje och andra platsen, Nick kom 3:a och han var jokern från batman och Hannah kom 2:a och var utklädd till en julgran, den ar hur bra som helst :) Var även halloween special på rim today som dom spelat in under veckan. Så tror det var i onsdags Hannah var en zombie och gick runt och skrämde folk, och hon hade en helt perfekt sminkning som såg hur läskig ut som helst och var väääldigt creepy att röra. Hade recover på xc, så jag och Alexis joggade lite och sen av någon anledning kom vi fram till Alexis inte kunde spotta långt om ni fattar. Så vi stannade, hon tränade lite och så hade vi spott tävling. Vet att det verkligen är sånt här ni vill läsa om ;P Sen åkte vi hem till mig och chillade lite, kollade på film och lite youtube videos.

Lördag, vaknade och hade fått ett paket under natten från Sverige. Fick bland annat 2 stora påsar djungelvrål och lite marabou choklad, lycka :) Klockan var väl runt halv 10 när jag var färdig med paket öppnandet och klockan 10 satt vi i bilen och var på väg down the hill för att handla på sam's club. Stannade till vid Victoria's garden påvägen dit en snabbis vilket är en väldigt bra utomhus mall. Köpte ett ppar jeans och några tröjor. Sen vidare till Sam's club för lite tråkigare schopping.
Sen kom Sam och Audrey hem hit och vi hade en trevlig kväll med lite scary movies, pizza, chips, flum, dans och attackerande av hundar för Sams del. Dom sov över så blev väl inte direkt så mycket sovande...

Idag var det halloween town marathon på disneychannel så vi kollade på dom 2 första filmerna samtidigt som vi hade långfrukost innan dom åkte hem och jag såg ännu än halloween town film xD Sen bytte jag om och åkte hem till Kaitlin där det var lite blandat med folk, så vi chillade åt lite pizza (igen -.-) pumpkin pie, spelade biljard och tv-spel innan det var dags att dra ut och gå trick or treeeeeeat! :)
Var bara ca 10 ungar som kom till vårt hus så nu har vi hur mycket godis som helst här, låter som att man kommer bli en fetis.


Hannah the zombie


random hus

lite av godiset jag samlade ihop

Swedish candy!!

Av någon anledning har alla bilder jag tagit ikväll försvunnit från lameran på något sätt. Har ingen aning om hur det gick till men så är det i alla fall :( 

RSS 2.0